top of page

OPSTIJGEND VOCHT

opstijgend vocht
Hoe behandelen we opstijgend vocht.
Elke situatie van opstijgend vocht is verschillend en de aanpak van de bestrijding moet zo goed mogelijk afgestemd worden op de situatie. Een plaatsbezoek is hiervoor noodzakelijk waar we dan vochtmetingen uitvoeren alsook de oorzaak van de vochtschade kunnen achterhalen.
De behandeling van opstijgend vocht kan uit verschillende stappen bestaan.
Het injecteren van muren met een vochtwerend product wordt in elke situatie uitgevoerd. Als het pleisterwerk is aangetast met schimmels of zouten dient dit verwijderd te worden. Aanwezige zouten in de steen behandelen we met onze waterdichte-zoutwerende mortel, dit zorgt ervoor dat verder uitbloeien van zouten naar het muuroppervlak verhindert wordt. Verder kunnen wij ook instaan voor het aanbrengen van de afwerkingspleister op de behandelde muur.
​Opstijgend vocht is een veel voorkomend probleem in oudere woningen en wordt veroorzaakt door grondwater dat omhoog trekt. Dit kan onder andere te wijten zijn aan verouderde funderingen en het gebrek aan een waterkering.
 
Opstijgend vocht komt vooral voor aan de onderzijde van de muren dat gepaard kan gaan met zichtbare schimmelvorming of zoutvorming.
opstijgend vocht
bottom of page